Rizsfelfújt


Hozzávalók:

1 bögre rizs (250 g)

600 ml tej

500 ml víz

140 g cukor

50 g vaj

1 citrom reszelt héja 

6 tojás

2 ek kukoricakeményítő

(vagy egy tasak vaníliás pudingpor)

1 tasak vaníliás cukor

50 g mazsola

 

A rizsből és a tejből (+víz) készítsünk tejberizst közepes lángon főzve folyamatos kevergetéssel (kb. 20 perc). A kész tejberizsbe keverjünk 40 g cukrot, a  vajat, a mazsolát, a citrom héját majd hagyjuk hűlni minimum fél órát. A tojásokat válasszuk ketté. A kihűlt tejberizshez adjuk hozzá a tojások  sárgáját és a keményítőt. A fehérjéből verjünk kemény habot a maradék cukorral cukorral, majd óvatosan keverjük hozzá ezt is a tejberizshez. A masszát kivajazott tűzálló edénybe öntsük és süssük 40 percet 175 fokon.

 

Megjegyzés: 100 g = 130 kcal