Hozzávalók:
1 bögre rizs (250 g)
600 ml tej
500 ml víz
140 g cukor
50 g vaj
1 citrom reszelt héja
6 tojás
2 ek kukoricakeményítő
(vagy egy tasak vaníliás pudingpor)
1 tasak vaníliás cukor
50 g mazsola
A rizsből és a tejből (+víz) készítsünk tejberizst közepes lángon főzve folyamatos kevergetéssel (kb. 20 perc). A kész tejberizsbe keverjünk 40 g cukrot, a vajat, a mazsolát, a citrom héját majd hagyjuk hűlni minimum fél órát. A tojásokat válasszuk ketté. A kihűlt tejberizshez adjuk hozzá a tojások sárgáját és a keményítőt. A fehérjéből verjünk kemény habot a maradék cukorral cukorral, majd óvatosan keverjük hozzá ezt is a tejberizshez. A masszát kivajazott tűzálló edénybe öntsük és süssük 40 percet 175 fokon.
Megjegyzés: 100 g = 130 kcal