Tortalapok

 
ALAP PISKÓTA
6 db tojás
120 gramm cukor
150 gramm liszt  
1 tk sütőpor

A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral, a tojás fehérjéből verjünk nem túl kemény habot. A felvert sárgáját és a felvert fehérjét forgassuk össze és apránként óvatos mozdulatokkal keverjük bele a lisztet. 160°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készül el.
 
Megjegyzés: 20 cm tortához = 4 lap
 
 
 ALAP PISKÓTA
4 db tojás
80 gramm cukor
100 gramm liszt  
1/2 tk sütőpor
 
A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral, a tojás fehérjéből verjünk nem túl kemény habot. A felvert sárgáját és a felvert fehérjét forgassuk össze és apránként óvatos mozdulatokkal keverjük bele a lisztet. 160°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készül el.
 
Megjegyzés: 15 cm tortához = 4 lap
 
 
OLAJOS-VIZES PISKÓTA
4 tojás
200 g cukor
100 ml olaj
100 ml víz
250 g liszt
2 tk sütőpor

A tojásokat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá az olajat és a vizet. Keverjük el, majd végül szitáljuk hozzá a sütőporos lisztet. 160°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készül el.

Megjegyzés: 15 cm tortához = 4 lap

 
 
OLAJOS-TEJFÖLÖS PISKÓTA
4 tojás
220 g cukor
220 g liszt
2 tk sütőpor
130 g olaj
70 g tejföl


A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá az olajat , majd apránként a sütőporos lisztet végül pedig a tejfölt. 150°C-ra előmelegített sütőben 30 perc (15 cm torta esetén).
 
Megjegyzés: 15 cm tortához = 4 lap

 
 VAJAS PISKÓTA
4 tojás
250 g vaj
250 g porcukor
250 g liszt
2 tk sütőpor

A vajat habosítsuk ki a porcukorral, majd adjuk hozzá a tojásokat egyesével, végül pedig a sütőporral elkevert lisztet.


CSOKIS TORTALAP I.
150 g liszt
50 g kakaópor
1 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
2 tojás
200 g cukor
80 ml étolaj
120 ml tej

Keverjük össze a lisztet, kakaóport, cukrot, sütőport és szódabikarbónát. Egy másik tálba keverjük össze a tojást, olajat és tejet. Adjuk ezt hozzá a száraz hozzávalókhoz. 150°C-ra előmelegített sütőben kb. 60 perc alatt készül el.
 
 
CSOKIS TORTALAP II.
250 g liszt
80 g kakaópor
300 g cukor
2 tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
160 forró víz (vagy kávé)
160 g tej
140 g olaj
3 tojás


A száraz hozzávalókat keverjük el egy tálba, a nedveseket pedig egy másik tálba. A kettőt keverjük össze, majd adjuk hozzá a tojásokat. 150°C-ra előmelegített sütőben 40 perc (15 cm torta esetén).

Megjegyzés: 15 cm tortához = 4 lap
 
 
 
10 cm forma:
1 tojásból (1,5 cm x 2 lap)
15 cm forma:
2 tojásból (1,5 cm x 2 lap)
20 cm forma:
3 tojásból (1,5 cm x 2 lap)