VANÍLIA
200 ml tej
50 g cukor
30 g keményítő
50 g cukor
30 g keményítő
(vagy vaníliás pudingpor)
60 g vaj
60 g vaj
+
50 g mascarpone
Megjegyzés: Ebből 300 g vaníliakrém lesz (6 fagyiskanál)
CSOKI
(Marco szülinapi tortája)
1 csomag kakaós pudingpor
400 ml tej
250 g vaj
150 g porcukor
100 g étcsokoládé
2 ek kakaópor
(Marco szülinapi tortája)
1 csomag kakaós pudingpor
400 ml tej
250 g vaj
150 g porcukor
100 g étcsokoládé
2 ek kakaópor
A tejből és a pudingporból főzzünk pudingot, majd hűtsük ki. A vajat
habosítsuk ki a porcukorral, adjuk hozzá apránként a kihűlt pudingot. A
étcsokit olvasszuk meg és szitáljuk bele a kakaóport. Ha kicsit kihűlt
keverjük hozzá a krémhez.
TÚRÓ
200 ml tej
50 g cukor
30 g keményítő
50 g cukor
30 g keményítő
(vagy vaníliás pudingpor)
60 g vaj
60 g vaj
+
250 g túró
150 g mascarpone
50 g porcukor
citromlé, citrom reszelt héja
250 g túró
150 g mascarpone
50 g porcukor
citromlé, citrom reszelt héja
Megjegyzés: Ez a mennyiség = 9 fagyiskanál, 15 cm tortalaphoz 3 réteghez elég
NUTELLA
250 g mascarpone
150 g nutella
A mascarponét keverjük össze a nutellával.
150 g nutella
A mascarponét keverjük össze a nutellával.
300 g eper
100 g cukor
50 ml tej
40 g keményítő
100 g vaj
100 g cukor
50 ml tej
40 g keményítő
100 g vaj
Az
epret forraljuk fel és főzzük a cukorral kb. 10 percig, utána
botmixerrel pépesítsük. A keményítőt keverjük el 50 ml tejben, adjuk
hozzá az eperhez és sűrítsük be vele. A vajat habosítsuk ki és adjuk hozzá a kihűlt eperkrémet.
A
málnát a levével és a cukorral együtt főzzük fel, majd adjuk hozzá a
tejben elkevert keményítőt és sűrítsük be. A kész krémet légmentesen
csomagoljuk. A vajat keverjük habosra a kihűlt málnakrémmel.
Az erdei gyümölcs mixet a levével és a cukorral (+50 g) együtt főzzük fel, majd adjuk hozzá a
tejben elkevert keményítőt és sűrítsük be. A kész krémet légmentesen
csomagoljuk. A vajat keverjük habosra a kihűlt gyümölcskrémmel.
Megjegyzés: Ez a mennyiség = 6 fagyiskanál, 15 cm tortalaphoz két réteghez elég
10 cm tortalap:
50 g krém (1 fagyiskanál)
15 cm tortalap:
150 g krém (3 fagyiskanál)
20 cm tortalap:
250 g krém (5 fagyiskanál)