Tortakrémek

VANÍLIA
200 ml tej
50 g cukor
30 g keményítő
(vagy vaníliás pudingpor)
60 g vaj
+
50 g mascarpone

Megjegyzés: Ebből 300 g vaníliakrém lesz (6 fagyiskanál)
 
 
 
 
 
CSOKI
(Marco szülinapi tortája)

1 csomag kakaós pudingpor
400 ml tej
250 g vaj
150 g porcukor
100 g étcsokoládé
2 ek kakaópor

A tejből és a pudingporból főzzünk pudingot, majd hűtsük ki. A vajat habosítsuk ki a porcukorral, adjuk hozzá apránként a kihűlt pudingot. A étcsokit olvasszuk meg és szitáljuk bele a kakaóport. Ha kicsit kihűlt keverjük hozzá a krémhez.
 
 
TÚRÓ
200 ml tej
50 g cukor
30 g keményítő
(vagy vaníliás pudingpor)
60 g vaj
+
250 g túró
150 g mascarpone
50 g porcukor
citromlé, citrom reszelt héja

Megjegyzés: Ez a mennyiség = 9 fagyiskanál, 15 cm tortalaphoz 3 réteghez elég
 
 



 
NUTELLA
250 g mascarpone
150 g nutella

A mascarponét keverjük össze a nutellával.
 
 
 EPER, MÁLNA, ERDEI GYÜMÖLCS
 
300 g eper
100 g cukor
50 ml tej
40 g keményítő
100 g vaj

Az epret forraljuk fel és főzzük a cukorral kb. 10 percig, utána botmixerrel pépesítsük. A keményítőt keverjük el 50 ml tejben, adjuk hozzá az eperhez és sűrítsük be vele. A vajat habosítsuk ki és adjuk hozzá a kihűlt eperkrémet.
 

A málnát a levével és a cukorral együtt főzzük fel, majd adjuk hozzá a tejben elkevert keményítőt és sűrítsük be. A kész krémet légmentesen csomagoljuk. A vajat keverjük habosra a kihűlt málnakrémmel.
 

Az erdei gyümölcs mixet a levével és a cukorral (+50 g) együtt főzzük fel, majd adjuk hozzá a tejben elkevert keményítőt és sűrítsük be. A kész krémet légmentesen csomagoljuk. A vajat keverjük habosra a kihűlt gyümölcskrémmel.
 
Megjegyzés: Ez a mennyiség = 6 fagyiskanál, 15 cm tortalaphoz két réteghez elég
 
 
 
 
 
 
10 cm tortalap:
50 g krém (1 fagyiskanál)
15 cm tortalap:
150 g krém (3 fagyiskanál)
20 cm tortalap:
250 g krém (5 fagyiskanál)