Hozzávalók:
Piskóta:
5 db tojás
100 g cukor
125 g liszt
1 tk sütőpor
Krém:
250 ml tej
100 g cukor
20 g vaníliás pudingpor
500 ml habtejszín (30%)
1 tasak zselatin
2 ek rum
50 g mazsola
50 g cukrozott narancshéj
Piskóta:
A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral, a tojás fehérjéből
verjünk nem túl kemény habot. A felvert sárgáját és a felvert fehérjét
forgassuk össze és apránként óvatos mozdulatokkal keverjük bele
a lisztet. 160°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készül el.
Krém:
A tejből, pudingporból és cukorból főzzünk pudingot. A hideg tejszínt verjük kemény habbá. A rumba áztassuk be a mazsolát és a narancshéjat. A kihűlt pudingba keverjük hozzá a felvert tejszín felét, a rumos mazsolát és a narancshéjat. A zselatint oldjuk fel kevés vízben és a tasakon található leírás szerint készítsük elő, majd adjuk hozzá a vaníliás krémhez. Töltsük meg a tortát 2 rétegben. Tegyük hűtőbe, kb. 30 percre. A maradék tejszínhabbal vonjuk be a tortát és díszítsük a tetejét.
Megjegyzés: 20 cm formához 3 lapra vágva