Hozzávalók (6 db):
600 g liszt
7 g száraz élesztő
1 tk pumpkin spice fűszer
1 tk fahéj
250 ml tej
4 ek cukor (60 g)
1 tojás
200 g sütőtök püré
100 g olvasztott vaj
- A lisztet keverjük össze az élesztővel és a fűszerekkel. Adjuk hozzá a langyos cukros-tejet, a tojást, a sütőtök pürét, végül pedig az olvasztott vajat.
- A tésztát dagasszuk 10-15 percig, amíg szép sima lesz a felülete. Akkor jó, amikor a tészta nem ragad sem a kezünkhöz, sem a tálhoz. Letakarva 40 percig hagyjuk szobahőmérsékleten duplájára kelni.
- A megkelt tésztát borítsuk gyúródeszkára és osszuk 6 egyenlő részre. A darabokat egyesével gömbölyítsük: formázzunk kis cipókat és letakarva pihentessük 15 percet.
- A cipókon kössünk meg körbe egy madzagot (ne túl szorosan!), hogy sütőtök formát kapjunk belőle.
- 170 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készül el.