Zabpelyhes vörösáfonyás süti



Hozzávalók:
Alap:
1 1/4 bögre liszt (180 g)
1 1/4 bögre zabpehely (110 g)
3/4 bögre barna cukor (150 g)
0,5 tk szódabikarbóna
0,5 tk fahéj
8 ek olvasztott vaj (110 g)
Tejfölös réteg:
1 bögre tejföl vagy görög joghurt (250 g)
1 tk vanília
3 ek étkezési keményítő
0,5 bögre barna cukor (100 g)
A tetejére:
200-250 gramm vörösáfonya
2 marék dió

Keverjük össze a lisztet, zabpelyhet, cukrot, szódabikarbónát és olvasztott vajat. Ha összeállt nyomkodjuk a forma aljába. Kenjük meg a tejfölös krémmel, majd szórjuk meg a vörösáfonyával és a dióval. 160 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készül el.