The Perfect Scoop (Frozen Yogurt)

Strawberry Frozen Yogurt ♥
450 g eper
130 g cukor
2 tk vodka vagy kirsch (opcionális)
240 g görög joghurt
1 tk citromlé

Vágjuk az epret apró darabokra. Keverjük össze a cukorral és hagyjuk állni egy órán át. Néha kevergessük meg. Adjuk hozzá a citromlevet, a görög joghurtot és pürésítsük, amíg sima nem lesz. Hagyjuk a hűtőben 1-2 órán át, hogy jól lehűljön, mielőtt a fagyasztóba tesszük. Ha nincs fagyigépünk, óránként kivéve a fagyasztóból keverjük át, hogy krémes legyen az állaga.

Sour Cherry Frozen Yogurt
450 g meggy
150 g cukor
240 g görög joghurt
2 csepp mandula kivonat

A meggyet magozzuk ki, keverjük össze a cukorral és forraljuk fel, majd még 5-10 percig főzzük. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt adjuk hozzá a joghurtot, a mandula kivonatot és pürésítsük. Hagyjuk a hűtőben 1-2 órán át, hogy jól lehűljön, mielőtt a fagyasztóba tesszük. Ha nincs fagyigépünk, óránként kivéve a fagyasztóból keverjük át, hogy krémes legyen az állaga.

Raspberry Frozen Yogurt ♥
480 g görög joghurt
150 g cukor
240 g málna
1 tk citromlé

A hozzávalókat keverjük össze és pürésítsük, amíg sima nem lesz, végül szűrjük át. Hagyjuk a hűtőben 1-2 órán át, hogy jól lehűljön, mielőtt a fagyasztóba tesszük. Ha nincs fagyigépünk, óránként kivéve a fagyasztóból keverjük át, hogy krémes legyen az állaga.

100 gramm = 160 kcal

Peach Frozen Yogurt ♥
675 g őszibarack (5-6 db)
125 ml víz
150 g cukor
240 g görög joghurt
1 tk citromlé

A meghámozott, apróra vágott barackot tegyük fel a vízzel együtt főni és főzzük kb. 10 percig, amíg puha nem lesz. Adjuk hozzá a cukrot és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt botmixerrel pürésítsük és keverjük hozzá a joghurtot és a citrom levét. Hagyjuk a hűtőben 1-2 órán át, hogy jól lehűljön, mielőtt a fagyasztóba tesszük. Ha nincs fagyigépünk, óránként kivéve a fagyasztóból keverjük át, hogy krémes legyen az állaga.

Mango Frozen Yogurt
700 gramm mango
140 gramm cukor
260 gramm görög joghurt
1 ek lime juice 

A hozzávalókat keverjük össze és pürésítsük, amíg sima nem lesz. Hagyjuk a hűtőben 1-2 órán át, hogy jól lehűljön, mielőtt a fagyasztóba tesszük. Ha nincs fagyigépünk, óránként kivéve a fagyasztóból keverjük át, hogy krémes legyen az állaga.

100 gramm = 120 kcal

Recept: David Lebovitz, The Perfect Scoop
Photography: Lara Hata