Strawberry Frozen Yogurt ♥
450 g eper
130 g cukor
2 tk vodka vagy kirsch (opcionális)
240 g görög joghurt
1 tk citromlé
Sour Cherry Frozen Yogurt
450 g meggy
150 g cukor
240 g görög joghurt
2 csepp mandula kivonat
Raspberry Frozen Yogurt ♥
480 g görög joghurt
150 g cukor
240 g málna
1 tk citromlé
Peach Frozen Yogurt ♥
675 g őszibarack (5-6 db)
125 ml víz
150 g cukor
240 g görög joghurt
1 tk citromlé
450 g eper
130 g cukor
2 tk vodka vagy kirsch (opcionális)
240 g görög joghurt
1 tk citromlé
Vágjuk
az epret apró darabokra. Keverjük össze a cukorral és hagyjuk állni egy
órán át. Néha kevergessük meg. Adjuk hozzá a citromlevet, a görög
joghurtot és pürésítsük, amíg sima nem lesz. Hagyjuk a hűtőben 1-2 órán
át, hogy jól lehűljön, mielőtt a fagyasztóba tesszük. Ha nincs
fagyigépünk, óránként kivéve a fagyasztóból keverjük át, hogy krémes
legyen az állaga.
Sour Cherry Frozen Yogurt
450 g meggy
150 g cukor
240 g görög joghurt
2 csepp mandula kivonat
A
meggyet magozzuk ki, keverjük össze a cukorral és forraljuk fel, majd
még 5-10 percig főzzük. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt
adjuk hozzá a joghurtot, a mandula kivonatot és pürésítsük. Hagyjuk a
hűtőben 1-2 órán át, hogy jól lehűljön, mielőtt a fagyasztóba tesszük.
Ha nincs fagyigépünk, óránként kivéve a fagyasztóból keverjük át, hogy
krémes legyen az állaga.
Raspberry Frozen Yogurt ♥
480 g görög joghurt
150 g cukor
240 g málna
1 tk citromlé
A
hozzávalókat keverjük össze és pürésítsük, amíg sima nem lesz, végül
szűrjük át. Hagyjuk a hűtőben 1-2 órán át, hogy jól lehűljön, mielőtt a
fagyasztóba tesszük. Ha nincs fagyigépünk, óránként kivéve a
fagyasztóból keverjük át, hogy krémes legyen az állaga.
100 gramm = 160 kcal
100 gramm = 160 kcal
Peach Frozen Yogurt ♥
675 g őszibarack (5-6 db)
125 ml víz
150 g cukor
240 g görög joghurt
1 tk citromlé
A
meghámozott, apróra vágott barackot tegyük fel a vízzel együtt főni és
főzzük kb. 10 percig, amíg puha nem lesz. Adjuk hozzá a cukrot és
hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt botmixerrel pürésítsük és keverjük hozzá a
joghurtot és a citrom levét. Hagyjuk a hűtőben 1-2 órán át, hogy jól
lehűljön, mielőtt a fagyasztóba tesszük. Ha nincs fagyigépünk, óránként
kivéve a fagyasztóból keverjük át, hogy krémes legyen az állaga.
A hozzávalókat keverjük össze és pürésítsük, amíg sima nem lesz. Hagyjuk a hűtőben 1-2 órán át, hogy jól lehűljön, mielőtt a fagyasztóba tesszük. Ha nincs fagyigépünk, óránként kivéve a fagyasztóból keverjük át, hogy krémes legyen az állaga.
100 gramm = 120 kcal
Mango Frozen Yogurt ♥
700 gramm mango
140 gramm cukor
260 gramm görög joghurt
1 ek lime juice
A hozzávalókat keverjük össze és pürésítsük, amíg sima nem lesz. Hagyjuk a hűtőben 1-2 órán át, hogy jól lehűljön, mielőtt a fagyasztóba tesszük. Ha nincs fagyigépünk, óránként kivéve a fagyasztóból keverjük át, hogy krémes legyen az állaga.
100 gramm = 120 kcal
Recept: David Lebovitz, The Perfect Scoop
Photography: Lara Hata