1 adag amerikai pite tészta
Töltelék és szirup:
5-6 db alma
1 tk fahéj
1/2 tk szegfűszeg
100 g vaj
150 g barna cukor
2 ek étkezési keményítő
Töltelék és szirup:
5-6 db alma
1 tk fahéj
1/2 tk szegfűszeg
100 g vaj
150 g barna cukor
2 ek étkezési keményítő
A lisztet keverjük össze a cukorral és a sóval, majd gyors mozdulatokkal
morzsoljuk el a hideg vajjal úgy, hogy a vaj apró darabokban maradjon
benne. Adjunk hozzá annyi jeges vizet, hogy a tészta összeálljon.
Átlátszó fóliába csomagoljuk be és tegyük a hűtőbe 1 órára.
A sziruphoz olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a cukrot, a kevés vízben elkevert keményítőt és a fűszereket. Sűrítsük be, majd öntsük rá az előkészített (megpucolt, vékonyra szeletelt) almákra a szirupot.
A pitetésztával béleljük ki a formát, öntsük bele a szirupos almát, majd fedjük be a másik tésztakoronggal vagy készítsünk dekoratív csíkokat a pite tetejére.
180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készül el.