Csokitorta (Marco szülinapi tortája)


Hozzávalók (2x18 cm):
Piskóta:
6 db tojás
120 g cukor
100 g liszt 
50 g kakaópor
2 tk sütőpor
Krém:
1 zacskó (50 g) csokis pudingpor
150 g cukor
400 ml tej
250 g vaj
2 ek kakaópor
100 g étcsoki
​Piskóta
A tojások sárgáját keverjük habosra a fele cukorral, a tojás fehérjéből verjünk nem túl kemény habot a maradék cukorral. A habosra kevert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan forgassuk össze és apránként óvatos mozdulatokkal keverjük bele a kakaós-sütőporos lisztet. A tésztát osszuk két részre és tegyük 2 db sütőpapírral bélelt 18 cm átmérőjű tortaformába. 160°C-ra előmelegített sütőben  kb. 30 perc alatt készül el.
Krém
A pudingporból a cukorból és a tejből készítsünk sűrű pudingot. Ha kész terítsük szét egy lapos tányérra és fedjük be átlátszó fóliával, hogy ne bőrösödjön meg. Ha kihűlt apránként adjuk hozzá a puha vajat keverjük habosra. Az étcsokit olvasszuk meg, keverjük össze a kakaóporral, és ha már nem meleg, ezt is adjuk hozzá a vajkrémhez.
A kihűlt piskóta karikákat vágjuk két részre (így összesen 4 lapot kapunk), amibe három réteg krémet tudunk tölteni. Egy rétegre 2-3 fagyiskanál krémet szánjunk. A maradék krémmel vonjuk be a torta tetejét, oldalát és dekoráljuk kedvünk szerint.