Hozzávalók:
spenót
fokhagyma
tej, tejszín, vaj
alaplé
tojás, ecet, só
2-3 gerezd fokhagymát reszeljünk le és kevés olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a fagyasztott spenótot, sózzuk és borsozzuk, majd közepes lángon pároljuk készre. Ha a víz elpárolgott róla, akkor liszt szórással (“staubolás”) sűrítsük be. Pirítsuk át, hogy a liszt nyers íze távozzon, majd öntsük fel az alaplével (kb. 3-3,5 dl), a tejjel és a tejszínnel (1-1 dl). Alaposan forraljuk ki, botmixer segítségével krémes állagúra turmixoljhatjuk.
Buggyantott tojás:
Egy kis lábasban forraljunk vizet gyöngyözésig. Tegyünk bele egy nagy csipet sót és egy evőkanálnyi ecetet. Egy merőkanál segítségével keverjünk örvényt a vízbe, és ebbe öntsük bele óvatosan a tojást. Kb. 4 perc alatt készül el, ezután tegyük egy tál hideg vízbe tálalásig.
