Tejszínes gombás csirkemell

Hozzávalók:

csirkemell

vöröshagyma

 csiperke gomba

petrezselyem

só, bors, olaj, liszt

alaplé, tejszín, vaj

 

A húst szeleteljük fel, sózzuk borsozzuk, serpenyőben kevés olajon süssük meg. A megmaradt olajon a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk. Megpirítjuk majd lisztszórással (1 ek) sűrítjük. Felöntjük alaplével és tejszínnel. Beletesszük a finomra vágott petrezselymet, majd visszahelyezzük a húsokat és átforraljuk. A legvégén montírozzuk ( vaj darabot rakunk bele, hogy ne bőrösödjön be a teteje)


Párolt rizs: A sütőt 180 fokra hevítjük. Kimérünk 1 bögre rizst, melyet kevés olajon fehéredésig pirítunk. Eközben egy gyorsforralóban 2 bögre vizet forralunk fel. Ha a rizs kifehéredett, akkor beletesszük az 1 fej megtisztított vöröshagymát, felöntjük a forró vízzel, fedőt teszünk rá, majd az előmelegített sütőbe tesszük 20 percre.