Hozzávalók:
64 g vaj
60 g porcukor
8 g vaníliás cukor
2 db tojás sárgája (40 g)
80 g liszt
10 g kakaópor
A lisztet és a kakaóport szitáljuk össze egy tálba. Az átszitált porcukrot, vaníliás cukrot és a vajat tegyük egy másik tálba. Ezt vízgőz fölött kicsit olvasszuk meg (10 mp), majd habverő segítségével keverjük habosra. A tojások sárgáját egyesével adjuk hozzá. Éppen csak keverjük el, ne kevergessük sokáig. Az átszitált kakaós lisztet hablapáttal adjuk hozzá és keverjük el. A masszát töltsük habzsákba (8-as cső), nyomjunk diónyi gombócokat a sütőpapírral borított tepsire.
180 fokra előmelegített sütőben süssük 6-8 percet. Ha kész, párosítsuk. Tölthetjük csokikrémmel vagy lekvárral. Papírzsákba töltsünk olvasztott csokoládét és húzzunk párhuzamos vékony sűrű csíkokat a süti tetejére.