Pasta choux

Hozzávalók:

50 g víz

50 g vaj

50 g liszt

2 tojás (100 g)

csipet só, csipet cukor

 

Forraljuk fel a vizet, a vajjal, a sóval és a cukorral, és egy percig tartsuk forrásban. Keverjük bele a lisztet és főzzük tovább (2-3 perc), folyamatos keverés közben, míg össze nem áll. Amikor elválik az edény falától készen akkor kész. Ha kissé lehűlt (kb.5 perc), habverővel apránként keverjük bele a tojásokat és keverjük simára addig amíg ki nem hűl.

Ha kihűlt töltsük habzsákba (8-10 cső). Szilikonos sütőpapírral ellátott sütőlemezre nagyobb dió nagyságú félgömböket nyomunk. Ne legyen túl közel, mert kb. a háromszorosára megnő.

200 fokra előmelegített gőzös sütőben süssük kb. 20 percig.