Hozzávalók:
50 g víz
50 g vaj
50 g liszt
2 tojás (100 g)
csipet só, csipet cukor
Forraljuk fel a vizet, a vajjal, a sóval és a cukorral, és egy percig tartsuk forrásban. Keverjük bele a lisztet és főzzük tovább (2-3 perc), folyamatos keverés közben, míg össze nem áll. Amikor elválik az edény falától készen akkor kész. Ha kissé lehűlt (kb.5 perc), habverővel apránként keverjük bele a tojásokat és keverjük simára addig amíg ki nem hűl.
Ha kihűlt töltsük habzsákba (8-10 cső). Szilikonos sütőpapírral ellátott sütőlemezre nagyobb dió nagyságú félgömböket nyomunk. Ne legyen túl közel, mert kb. a háromszorosára megnő.
200 fokra előmelegített gőzös sütőben süssük kb. 20 percig.
Pudingos krém:
200 g tej
1 db egész tojás
14 g pudingpor
Ezeket az összetevőket mérjük gyorsforralóba, és folyamatos keverés (habverővel) közben forraljuk össze és tartsuk is forrásban fél percig, majd a főzőlapról levéve keverjük bele az alábbi összetevőket:
60 g cukor
10 g vaníliás cukor
20 g vaj
Ha lehűlt a puding, keverjük csomómentesre és töltsük a fánkokba.
