Vaníliás kifli



Hozzávalók (14 db):

500 g liszt

80 g cukor

80 g vaj

1 tojás

250 ml tej

25 g élesztő

Pudingos töltelék:

1 tasak vaníliás pudingpor

300 ml tej

40 g cukor 

A tetejére:

1 tojás 

 

A langyos tejhez adjunk 1 tk cukrot és az élesztőt, futtassuk fel. Egy nagy tálban keverjük el a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a tojást és az élesztős tejet. Kezdjük el összegyúrni a tésztát, ha már kezd összeállni, akkor adjuk hozzá a puha vajat. Ha szépen kidagasztottuk a tésztát meleg helyen kelesszük 1-1,5 órán át. Miután a tészta megkelt, lisztezett felületen nyújtsuk ki és osszuk 14 egyenlő részre. Formázzunk oválist a tésztagombócokból, töltsük meg a sűrű vaníliás pudinggal hasonlóképpen, mint itt:

 



Sütés előtt egy kicsit (20-30 perc) még kelesszük, majd kenjük le egy egész felvert tojással. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt lesz kész.


Megjegyzés: 230 kcal / db