Hozzávalók (14 db):
500 g liszt
80 g cukor
80 g vaj
1 tojás
250 ml tej
25 g élesztő
Pudingos töltelék:
1 tasak vaníliás pudingpor
300 ml tej
40 g cukor
A tetejére:
1 tojás
A langyos tejhez adjunk 1 tk cukrot és az élesztőt, futtassuk fel. Egy nagy tálban keverjük el a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a tojást és az élesztős tejet. Kezdjük el összegyúrni a tésztát, ha már kezd összeállni, akkor adjuk hozzá a puha vajat. Ha szépen kidagasztottuk a tésztát meleg helyen kelesszük 1-1,5 órán át. Miután a tészta megkelt, lisztezett felületen nyújtsuk ki és osszuk 14 egyenlő részre. Formázzunk oválist a tésztagombócokból, töltsük meg a sűrű vaníliás pudinggal hasonlóképpen, mint itt:
Sütés előtt egy kicsit (20-30 perc) még kelesszük, majd kenjük le egy egész felvert tojással. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt lesz kész.
Megjegyzés: 230 kcal / db