Sütőtökös kuglóf (mandulás)


 

Hozzávalók (14 szelet):

250 g sütőtök (nyers)

100 g olaj

80 g tej

230 g cukor

4 tojás

280 g liszt

120 g mandulaliszt

1 tasak sütőpor

1 narancs reszelt héja

 

A sütőtökök vágjuk kis kockákra, adjuk hozzá az olajat és a tejet és turmixoljuk össze, hogy homogén masszát kapjunk. 

Egy tálba habosítsuk ki a 4 tojás sárgáját 180 g cukorral, majd adjuk hozzá a sütőtökpürét. 

Keverjük hozzá a száraz anyagokat (liszt, mandulaliszt, sütőpor).

Egy másik tálban verjük fel a tojások fehérjét 50 g cukorral és óvatosan keverjük hozzá a tojássárgás-sütőtökös masszához.

Öntsük a keveréket egy kivajazott és lisztezett 26 cm-es formába és 175 fokra előmelegített sütőben süssük 45-50 percig.

 

Recept: www.lucake.it

Megjegyzés: 100 g = 300 kcal, 1 szelet 90 g = 270 kcal