Hozzávalók:
500 g liszt
200 g vaj
200 g tejföl
50 g porcukor
Töltelék:
300 g szilvalekvár
A forgatáshoz:
150 g vaníliás porcukor
Diós / Mákos töltelék:
200 g dió/mák
100 g porcukor
citromhéj
vaníliás cukor
50 g mazsola
50 ml rum vagy tej
A lisztet és a porcukrot keverjük össze, majd a vajjal gyors mozdulatokkal morzsoljuk el, végül pedig adjuk hozzá a tejfölt és gyúrjuk egynemű tésztává. Fóliába csomagolva 30 percet pihentessük a hűtőben, ezután nyújtsuk ki 2 mm vastagra és szaggassunk köröket belőle (6 cm), majd helyezzünk szilvalekvárt a körök közepébe és formázzunk kis kifliket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-14 percig süssük. Még melegen forgassuk bele a vaníliás porcukorba. Száraz, hűvös helyen 2-3 hétig eláll. Kb. 120 db lesz belőle.
100g = 357 kcal
1 db = 40 kcal