Hókifli


 

Hozzávalók:

500 g liszt

200 g vaj

200 g tejföl

50 g porcukor

Töltelék:

300 g szilvalekvár

A forgatáshoz:

150 g vaníliás porcukor 

Diós / Mákos töltelék:

200 g dió/mák

100 g porcukor

citromhéj

vaníliás cukor

50 g mazsola

50 ml rum vagy tej


A lisztet és a porcukrot keverjük össze, majd a vajjal gyors mozdulatokkal morzsoljuk el, végül pedig adjuk hozzá a tejfölt és gyúrjuk egynemű tésztává. Fóliába csomagolva 30 percet pihentessük a hűtőben, ezután nyújtsuk ki 2 mm vastagra és szaggassunk köröket belőle (6 cm), majd helyezzünk szilvalekvárt a körök közepébe és formázzunk kis kifliket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-14 percig süssük. Még melegen forgassuk bele a vaníliás porcukorba. Száraz, hűvös helyen 2-3 hétig eláll. Kb. 120 db lesz belőle.