Mézes puszedli

 


Hozzávalók:

125 g méz

125 g vaj

3 tojás

250 g porcukor

500 g liszt

1 tk szódabikarbóna

2 ek mézeskalács fűszer

reszelt citrom és narancshéj

Máz:

1 tojásfehérje

150 g porcukor

1 tk citromlé

 

 

A mézet és a vajat melegítsük össze. A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, szódabikarbóna, fűszerek) keverjük össze, adjuk hozzá a mézes-vajat és a tojásokat. Hideg helyen 24 órán át pihentessük a tésztát. Másnap formázzunk kígyót, szeleteljük és formázzunk diónyi gombócokat belőle. 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt lesz kész.

 

Szilvalekvárral töltött változat:

A tésztát nyújtsuk ki vékonyra, majd kerek kiszúróval jelöljük be (óvatosan rányomva) a puszedli helyét a kinyújtott tészta felén. A közepére tegyünk habzsákból vagy kiskanállal szilvalekvárt, majd hajtsuk rá a tészta másik felét és szaggassuk ki a puszedliket.