Hozzávalók:
125 g méz
125 g vaj
3 tojás
250 g porcukor
500 g liszt
1 tk szódabikarbóna
2 ek mézeskalács fűszer
reszelt citrom és narancshéj
Máz:
1 tojásfehérje
150 g porcukor
1 tk citromlé
A mézet és a vajat melegítsük össze. A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, szódabikarbóna, fűszerek) keverjük össze, adjuk hozzá a mézes-vajat és a tojásokat. Hideg helyen 24 órán át pihentessük a tésztát. Másnap formázzunk kígyót, szeleteljük és formázzunk diónyi gombócokat belőle. 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt lesz kész.
Szilvalekvárral töltött változat:
A tésztát nyújtsuk ki vékonyra, majd kerek kiszúróval jelöljük be (óvatosan rányomva) a puszedli helyét a kinyújtott tészta felén. A közepére tegyünk habzsákból vagy kiskanállal szilvalekvárt, majd hajtsuk rá a tészta másik felét és szaggassuk ki a puszedliket.