Chocolate crinkle cookie

 

Hozzávalók:

150 g vaj

100 g étcsokoládé

400 g liszt

50 g kakaópor

1 csomag sütőpor

200 g cukor

2 tojás

100 ml tej

A forgatáshoz:

kristálycukor, porcukor

 

A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a vajjal összeolvasztott csokoládét és végül a tejet. Ebbe a csokis-tojásos keverékbe szitáljuk bele a száraz hozzávalókat (liszt, kakaópor, sütőpor). Ezt a ragacsos masszát tegyük a hűtőbe 1-2 órára, majd formázzunk belőle dió méretű golyókat. Forgassuk meg először kristálycukorban, utána pedig porcukorban (ez adja majd a repedezett mintát a felületén). 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt sül meg. 35-40 db lesz belőle.