Hozzávalók:
150 g vaj
100 g étcsokoládé
400 g liszt
50 g kakaópor
1 csomag sütőpor
200 g cukor
2 tojás
100 ml tej
A forgatáshoz:
kristálycukor, porcukor
A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a vajjal összeolvasztott csokoládét és végül a tejet. Ebbe a csokis-tojásos keverékbe szitáljuk bele a száraz hozzávalókat (liszt, kakaópor, sütőpor). Ezt a ragacsos masszát tegyük a hűtőbe 1-2 órára, majd formázzunk belőle dió méretű golyókat. Forgassuk meg először kristálycukorban, utána pedig porcukorban (ez adja majd a repedezett mintát a felületén). 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt sül meg. 40-45 (20-25g) db lesz belőle.
100 g = 383 kcal
1 db = 98 kcal