Hozzávalók:
200 g mazsola
100 g aszalt tőzegáfonya
50 g cukrozott citromhéj
50 g cukrozott narancshéj
100 g apróra vágott mandula
200 ml rum
400 g liszt
40 g élesztő
150 ml tej
200 g vaj
100 g cukor
1 tojás
1/2 tk fahéj
A tetejére:
80 g vaj, 80 g porcukor
Az aszalt gyümölcsöket áztassuk be a rumba egy éjszakára (de legalább pár órára). A langyos tejben morzsoljuk el az élesztőt, adjunk hozzá 1 tk cukrot és futtassuk fel. Adjuk hozzá a lisztet, a cukrot, a tojást és végül a puha vajat. Dagasszuk simára, majd egy órán át kelesszük. Miután megkelt dolgozzuk bele az aszalt gyümölcsöket és az apróra vágott mandulát. A tésztát formázzuk, vagy helyezzük stollen sütőformába. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt sül meg. Stollen sütőforma esetén a formát távolítsuk el 40 perc után és anélkül süssük még 20 percet. Még melegen kenjük meg olvasztott vajjal és szórjuk meg bőségesen porcukorral.