Hozzávalók (20 cm):
Piskóta:
20 g vaj
20 g étcsoki
3 tojás
60 g cukor
20 g kakaópor
40 g liszt
1 tk sütőpor
Krém:
1 zacskó (50 g) csokis pudingpor
150 g cukor
400 ml tej
250 g vaj
2 ek kakaópor
100 g étcsoki
200 g magozott meggy
Díszítés:
100 g étcsoki
1-2 ek olaj
Piskóta:
A piskótához a vajat és a csokit olvasszuk össze. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük kemény habbá a cukorral majd keverjük hozzá a tojássárgákat és a vajjal összeolvasztott csokit. Végül óvatosan forgassuk bele a kakaóporral, sütőporral elkevert lisztet.
160 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre.
Krém
A pudingporból a cukorból és a tejből készítsünk sűrű pudingot. Ha kész
terítsük szét egy lapos tányérra és fedjük be átlátszó fóliával, hogy ne
bőrösödjön meg. Ha kihűlt apránként adjuk hozzá a puha vajat keverjük
habosra. Az étcsokit olvasszuk meg, keverjük össze a kakaóporral, és ha
már nem meleg, ezt is adjuk hozzá a vajkrémhez.
A piskótát vágjuk félbe, kenjük meg vékonyan a krémmel, majd helyezzük vissza a tortaformába. A piskóta tetejét szintén kenjük meg vékonyan a krémmel, tegyük rá a meggyet és borítsuk be a maradék krémmel. Tegyük hűtőbe pár órára. Ha a krém teljesen megdermedt vonjuk be az olajjal elkevert olvasztott csokival.