Sós omlós alaptészta:
250 g liszt
150 g vaj
1/2 tk só
5-6 ek jeges víz
Töltelék:
200 ml tejszín
100 ml tej
3 tojás
100 g reszelt sajt
1 fej brokkoli
100 g húsos szalonna
A lisztet keverjük össze a sóval, majd gyors mozdulatokkal
morzsoljuk el a hideg vajjal úgy, hogy a vaj apró (borsónyi) darabokban
maradjon benne. Adjunk hozzá annyi jeges vizet, hogy a tészta
összeálljon. Átlátszó fóliába csomagoljuk be és tegyük a hűtőbe minimum fél órára, de akár egész éjszakára is maradhat.
A tésztát nyújtsuk ki a forma méretére és süssük elő 180 fokon 20 percet, utána tegyük rá az apróra vágott húsos szalonnát, a párolt brokkoli darabokat, majd öntsük le a tejszínes-tojásos-sajtos keverékkel.
Folytassuk a sütést még 30 percet.
Megjegyzés: Ez az adag elég egy 26 cm-es piteformához.