Quiche


 

Sós omlós alaptészta:

250 g liszt

150 g vaj

1/2 tk só

5-6 ek jeges víz

Töltelék:

200 ml tejszín

100 ml tej

3 tojás 

100 g reszelt sajt 

1 fej brokkoli

100 g húsos szalonna


A lisztet keverjük össze a sóval, majd gyors mozdulatokkal morzsoljuk el a hideg vajjal úgy, hogy a vaj apró (borsónyi) darabokban maradjon benne. Adjunk hozzá annyi jeges vizet, hogy a tészta összeálljon. Átlátszó fóliába csomagoljuk be és tegyük a hűtőbe minimum fél órára, de akár egész éjszakára is maradhat. 
A tésztát nyújtsuk ki a forma méretére és süssük elő 180 fokon 20 percet, utána tegyük rá az apróra vágott húsos szalonnát, a párolt brokkoli darabokat, majd öntsük le a tejszínes-tojásos-sajtos keverékkel.
Folytassuk a sütést még 30 percet.

Megjegyzés: Ez az adag elég egy 26 cm-es piteformához.