Krumplis pogácsa


Hozzávalók:

400 g liszt

250 g  főtt krumpli

200 g vaj

1 tojássárga

1-2 ek tejföl

20 g élesztő

2 tk só

Tetejére: 1 tojás


A kihűlt és áttört főtt krumplit keverjük simára a vajjal és a sóval. Adjuk hozzá a tojássárgát és az élesztőt, végül gyúrjuk össze a liszttel. Ha túl kemény a tészta adjunk hozzá 1-2 evőkanál tejfölt. Egy éjszakát pihentessük a hűtőben, majd másnap gyúrjuk simára és nyújtsuk ki kb. 2 cm vastagságúra. A tetejét csíkozzuk meg, szaggassuk ki és kenjük le egy egész tojással. Szobahőmérsékleten fél órán át pihentessük. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt sül meg.


Recept: Farkas Vilmos