Sós perec

  

 

Hozzávalók:

500 g liszt

10 g friss élesztő

25 ml tej

1,5 tk só

125 g zsír

75 g tejföl

150 ml víz

Só-liszt máz:

2 ek liszt

1 ek só

annyi víz, hogy tejföl sűrűségű legyen a máz


A tejben oldjuk fel az élesztőt. Egy nagy tálba keverjük össze a lisztet a sóval és morzsoljuk el a zsírral. A közepébe készítsünk mélyedést, öntsük bele az élesztős tejet, a tejfölt és a vizet.

Gyúrjuk össze, keményebb tésztát kell kapni. Pihentessük kb. 40 percet.

A tésztából vékony (3 mm) rudakat sodorjunk és formázzunk belőle perecet.

Sütőpapírral bélelt sütőlapon 220 fokra előmelegített sütőben süssük 12-15 percig, utána csorgassuk meg a sós-lisztes mázzal és toljuk vissza a sütőbe még 2 percre.


Recept: Limara