Hozzávalók:
500 g liszt
10 g friss élesztő
25 ml tej
1,5 tk só
125 g zsír
75 g tejföl
150 ml víz
Só-liszt máz:
2 ek liszt
1 ek só
annyi víz, hogy tejföl sűrűségű legyen a máz
A tejben oldjuk fel az élesztőt. Egy nagy tálba keverjük össze a lisztet a sóval és morzsoljuk el a zsírral. A közepébe készítsünk mélyedést, öntsük bele az élesztős tejet, a tejfölt és a vizet.
Gyúrjuk össze, keményebb tésztát kell kapni. Pihentessük kb. 40 percet.
A tésztából vékony (3 mm) rudakat sodorjunk és formázzunk belőle perecet.
Sütőpapírral bélelt sütőlapon 220 fokra előmelegített sütőben süssük 12-15 percig, utána csorgassuk meg a sós-lisztes mázzal és toljuk vissza a sütőbe még 2 percre.
Recept: Limara