Mézes krémes

 
Hozzávalók:
 Mézes lapok:
400 g liszt
150 g cukor
3 ek méz
100 ml tej
60 g vaj
1 tojás
1 tk szódabikarbóna

Krém:
1 liter tej
150 g búzadara
200 g vaj
200 g porcukor
300 g baracklekvár
 
Csokimáz:
100 g étcsoki
1 ek étolaj

 

A mézes lapokhoz gőz felett melegítsük össze az alábbi hozzávalókat: cukor, méz, tej, vaj, tojás.

Adjuk hozzá a szódabikarbónás lisztet, gyúrjuk össze és pihentessük egy fél órát.

A tésztát osszuk 4 egyforma részre és nyújtsuk ki a tepsi méretének megfelelően (20 x 30 cm).

180 fokra előmelegített sütőben süssük 7 percet a lapokat.

A krémhez a tejből és a búzadarából készítsük tejbegrízt, hűtsük ki. A vajat habosítsuk ki a porcukorral és kanalanként adjuk hozzá a kihűlt tejbegrízt.

20 x 30 cm méretű tepsibe helyezzük az első lapot, kenjük meg a krém felével. Tegyük rá a másik lapot, kenjük meg a baracklekvárral. Tegyük rá a harmadik lapot, kenjük meg a krém másik felével. Tegyük rá a negyedik lapot, kenjük meg az olvasztott csokival. Hűtőben tároljuk egy éjszakán át, másnap szeletelhető.