Hozzávalók (20x20 cm):
Brownie:
100 g vaj
100 g étcsoki
180 g cukor
2 tojás
70 g liszt
30 g kakaópor
1/2 tk sütőpor
1 csipet só
Cornflake topping:
300 g cukor
200 g tejszín (30 %)
100 g vaj
125 g cornflakes
1/2 tk só
1 tk vanília
A vajat olvasszuk meg a csokival. A tojásokat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá az olvasztott vajas-csokit. Végül keverjük el benne a kakaóport és a lisztet. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készül el.
A karamellhez a cukrot olvasszuk fel (alacsony hőfokon), majd amikor már teljesen felolvadt és karamellizálódott vegyük le a tűzről, adjuk hozzá apránként a tejszínt folyamatos kevergetéssel. Végül adjuk hozzá a vajat, a sót és a vaníliát.
Tegyük vissza a tűzhelyre és melegítsük 110-118 fokig (thread stage), majd óvatosan öntsük rá a kimért cornflakes-re amit aztán egyengessünk el a brownie tetején.
Miután kihűlt és megdermedt szépen szeletelhető.
Recept: Cupcake Jemma