Caramel cornflake brownie

 

 

Hozzávalók (20x20 cm):

Brownie:

100 g vaj

100 g étcsoki

180 g cukor

2 tojás

70 g liszt

30 g kakaópor 

1/2 tk sütőpor

1 csipet só

 

Cornflake topping:

300 g cukor

200 g tejszín (30 %)

100 g vaj

125 g cornflakes

1/2 tk só

1 tk vanília

 

A vajat olvasszuk meg a csokival. A tojásokat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá az olvasztott vajas-csokit. Végül keverjük el benne a kakaóport és a lisztet. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készül el.

A karamellhez a  cukrot olvasszuk fel (alacsony hőfokon), majd amikor már teljesen felolvadt és karamellizálódott vegyük le a tűzről, adjuk hozzá apránként a tejszínt  folyamatos kevergetéssel. Végül adjuk hozzá a vajat, a sót és a vaníliát.

Tegyük vissza a tűzhelyre és melegítsük 110-118 fokig (thread stage), majd óvatosan öntsük rá a kimért cornflakes-re amit aztán egyengessünk el a brownie tetején.

Miután kihűlt és megdermedt szépen szeletelhető.

 

Recept: Cupcake Jemma