Grissini


Hozzávalók:
500 g liszt
300 ml víz
20 g élesztő
2 tk só
4 ek olívaolaj
4 ek parmezán
1-2 gerezd fokhagyma

  • Egy tálba szitáljuk a lisztet, összekeverjük a sóval és a parmezánnal. A közepébe mélyedést készítünk és beleöntjük a langyos vízzel elkevert élesztőt és az olajat. Végül hozzáadjuk a fokhagymát.
  • A tésztát dagasszuk 10-15 percig, amíg szép sima lesz a felülete. Akkor jó, amikor a tészta nem ragad sem a kezünkhöz, sem a tálhoz. Letakarva 1 órát hagyjuk szobahőmérsékleten duplájára kelni.
  • A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, téglalap alakúra formázzuk és vékony csíkokat vágunk belőle. Végül ezeket megsodorjuk és sütőpapírral borított tepsire helyezzük.
  • 220 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készül el.