Zabpelyhes párna


Hozzávalók:
450 g liszt
50 g apró szemű zabpehely
2 tk só
2 ek olaj
1 ek méz
150 g joghurt
200 ml hideg víz
25 g friss élesztő

  • Egy tálba keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet és a sót. A közepébe készítsünk mélyedést és öntsük bele a joghurtot, a vizet, a mézet és az olajat. Végül morzsoljuk rá az élesztőt.
  • A tésztát dagasszuk 10-15 percig, amíg szép sima lesz a felülete. Akkor jó, amikor a tészta nem ragad sem a kezünkhöz, sem a tálhoz. Letakarva 40 percig hagyjuk szobahőmérsékleten duplájára kelni. 
  • A megkelt tésztát borítsuk lisztezett felületre és formázzunk belőle egy 30x30 cm-es 2 cm vastag négyzetet, majd osszuk 9 egyforma részre.
  • Konyharuhával letakarva 25-30 percet hagyjuk kelni.
  • A megkelt tésztákat permetezzük le langyos vízzel és szórjuk meg zabpehellyel.
  • 200 fokra előmelegített gőzös sütőben kb. 20 perc alatt sül meg.

Recept: Limara