Túrós pogácsa


Hozzávalók:
300 g liszt
250 g vaj
250 g túró
2 tk só
1 tojás
100 g reszelt sajt

A lisztet keverjük el a sóval, majd morzsoljuk el a vajjal. Adjuk hozzá s túrót és a tojássárgát. Gyúrjuk össze és egy órát tegyük pihenni a hűtőbe. Lisztezett felületen hajtogassuk a tésztát minimum kétszer (közte pihentessük a hűtőben). Ha kész újra pihentessük 1 órát, utána lehet nyújtani és sütni. De akár egész éjszakára is a hűtőben hagyhatjuk. Ebben az esetben másnap nyújtsuk ki a tésztát kb. 2 cm vastagra és 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassuk ki a pogácsákat a tésztából. A tetejét kenjük meg a tojás fehérjével és szórjuk meg reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt lesz kész.