Kenyérlángos


Hozzávalók:
1 közepes burgonya
300 ml a burgonya főzővízéből
500 g kenyérliszt
2 tk só
3 ek olaj
20 g friss élesztő
Tetejére:
300 ml tejföl
0,5 tk só
1 gerezd fokhagyma
őrölt bors
100 g reszelt sajt
2 fej lilahagyma
200 g bacon

  • A burgonyát apróra vágjuk és megfőzzük. Ha kihűlt áttörve összekeverjük a liszttel, a sóval, az olajjal és a kihűlt vízzel, amiben a burgonyát megfőztük. Rámorzsoljuk az élesztőt és dagasztani kezdjük.
  • A bedagasztott tésztát 40-45 perc alatt a duplájára kelesszük.
  • A megkelt tésztát 30x45 cm-es négyzetre nyújtjuk, megkenjük a fűszeres-sajtos tejföllel, rászórjuk a szeletekre vágott hagymát és a szalonnát.
  • 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készül el.

Recept: Limara