Hot-dog kifli


Hozzávalók (8 db):
500 g liszt
25 g friss élesztő
1,5 tk só
50 ml olaj
150 ml víz
150 ml tej

  • Egy tálba keverjük össze a lisztet a sóval. A közepébe készítsünk mélyedést, öntsük bele az olajat, a vizet, a tejet és végül morzsoljuk rá az élesztőt.
  • A tésztát dagasszuk 10-15 percig, amíg szép sima lesz a felülete. Akkor jó, amikor a tészta nem ragad sem a kezünkhöz, sem a tálhoz. Letakarva 35-40 percig hagyjuk szobahőmérsékleten duplájára kelni.
  • A megkelt tésztát borítsuk gyúródeszkára és osszuk 8 egyforma darabra.
  • Gömbölyítsük majd konyharuhával letakarva pihentessük 10 percet.
  • A gombócokat nyújtsuk ovális formára és a rövidebb oldal felől tekerjük fel.
  • Sodorjuk 20 cm hosszúra, majd fektessük őket sütőpapírral borított sütőlemezre és letakarva kelesszük 30 percet.
  • A megkelt rudakat permetezzük le vízzel sütés előtt.
  • 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készül el.

Recept: Limara