Sajttorta


Hozzávalók (24 cm):
250 g zabkeksz
100 g olvasztott vaj
500 g mascarpone
350 g tejföl
150 g cukor
2 ek vaníliás cukor
35 g liszt
3 tojás

Az alaphoz a kekszet daráljuk le és keverjük el az olvasztott vajjal. Nyomkodjuk a tortaformába egyenletesen és 160 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percet.
A sajtkrém réteghez a tojás kivételével mindent keverjünk össze kézi mixerrel. A tojásokat a végén egyesével adjuk hozzá és jól keverjük el, különben megrepedhet a teteje. A krémet a kihűlt kekszrétegre öntjük, majd 140-150 fokos sütőbe tesszük. Ha a széle barnul, vagy kezd felemelkedni, akkor túl magas a hőfok! 40-50 percet süssük a tortát. Akkor jó, amikor pudingosan remegős még a közepe. Utána 30 percet hagyjuk a sütőben lezárt ajtónál, majd 30 percet nyitott ajtónál. Ha teljesen kihűlt mehet a hűtőbe pár órára vagy akár egész éjszakára.

Megjegyzés: 
Gőzös sütőben (víz legyen egy edényben a sütő aljában), légkeveréssel legyen sütve.
10 cm átmérőjű kis formáknál a sütési idő 20-30 percre csökken.