Rákóczi túrós


Hozzávalók:
Omlós tészta:
200 g liszt
60 g porcukor
120 g vaj
1 tojássárga
Túrós töltelék:
750 g túró
200 g porcukor
1 tojás
2 tojás sárgája
2 citrom héja
Tojáshab:
2 tojásfehérje
100 g cukor
baracklekvár

Az omlós tésztához a lisztet morzsoljuk el a porcukorral és a vajjal, majd a tojássárgájával gyúrjunk belőle sima tésztát. Fóliába csomagolva 30 percre tegyük hűtőbe. Lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd tegyük sütőpapírral bélelt formába. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percig.
A töltelékhez keverjük össze a hozzávalókat és öntsük rá az elősütött, kihűlt tésztára. Süssük szintén 180 fokon 20 percet.
A tojáhabhoz verjük kemény habbá a tojások fehérjét a cukorral, habzsák segítségével nyomjunk rácsmintát a túrós töltelékre. 150 fokos sütőben süssük 20 percet. A rácsok közötti lyukakat töltsük meg baracklekvárral.