Parmigiana di melanzane

Olasz rakott padlizsán


Hozzávalók:
2 db padlizsán
75 g parmezán
250 g mozzarella
0,5 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
paszírozott paradicsom
bazsalikom

A padlizsánt vágjuk 4-5 mm vastagságú szeletekre, sózzuk és tegyük tésztaszűrőbe 1 órán át súlyt helyezve a tetejére, hogy kicsit kieressze a levét. Közben készítsük el a paradicsommártást: kevés olívaolajon pároljuk meg a szeletekre vágott vagy összezúzott fokhagymát és a finomra vágott hagymát. Öntsük rá a paradicsomszószt és főzzük kb. 15 percig alacsony lángon. Csak a végén adjuk hozzá a bazsalikomlevelet, különben keserű lesz! Ha letelt az egy óra öblítsük le a padlizsánszeleteket és töröljük szárazra papírtörlővel. A padlizsánszeletek süssük elő közepesen forró olajban. Egy tűzálló tálba tegyünk egy kevés paradicsomszószt, erre tegyük a padlizsánt, rá a paradicsomszószt, szórjuk meg reszelt parmezánnal és mozzarella darabokkal. Ezt folytassuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt lesz kész.