Hozzávalók:
250 g mascarpone
3 tojás
60 g cukor
250 g eper
1 narancs
1 citrom
babapiskóta
Az epret vágjuk apróra, keverjük össze 1 evőkanál cukorral és áztassuk be 30 percre a citrom és a narancs levébe. A felét tegyük félre a rétegezéshez, a másik felét turmixoljuk össze a citrom és narancs levével.
A krémhez a tojásokat válasszuk ketté: a sárgáját a fele cukorral
keverjük habosra, a tojások fehérjét pedig verjük kemény habbá a cukor másik felével. Ha ez megvan, akkor a mascarponét keverjük hozzá a tojássárgákhoz, majd óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjét is.
Egy
nagy tálba tegyünk egy sor eperszószba áztatott babapiskótát, majd egy réteg
krémet és végül szórjuk meg az eperdarabokkal, mindezt addig ismételve,
amíg a hozzávalók elfogynak. Fontos, hogy a babapiskóta ne legyen se túl
száraz, se túl nedves! Pár órára, de akár éjszakára is tegyük hűtőbe,
utána fogyasztható.
Megjegyzés: Ebből a mennyiségből 4 pohár lesz.