Hozzávalók:
500 g liszt
250 g vaj
2 tojássárga
60 g porcukor
60 g tejföl
10 g friss élesztő
50 ml tej
Töltelék:
250 g darált dió
150 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
400 g baracklekvár
Csokimáz:
5 ek víz
3 ek cukor
3 ek kakaó
50 g vaj
A lisztet morzsoljuk el a vajjal, majd adjuk hozzá a tojássárgákat, a porcukrot, a tejfölt és az élesztős tejet. A tésztát alaposan dolgozzuk ki majd hideg helyen pihentessük 1 órán át. Utána osszuk 4 részre a tésztát és nyújtsuk ki a tepsi méretére a lapokat: 20 x 30 cm.
Az első lapot helyezzük a tepsibe, kenjük meg baracklekvárral és szórjuk meg a cukros darált dióval. Ezt folytassuk minden rétegnél. Ha a legfelső tészta lapot is ráhelyeztük akkor az egész tészta felületét szurkáljuk meg villával és pihentessük szobahőmérsékleten 30 percet. 175 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt sül meg.
Csokimáz:
A cukrot a vízzel forraljuk fel, forrástól számítva számoljunk 20 másodpercet, majd keverjük el benne a többi hozzávalót és egyenletesen simítsuk a kihűlt zserbó tetejére.