Lebkuchen

 


Hozzávalók:

150 g darált mandula

150 g darált mogyoró

3 tojás

100 g barna cukor

100 g kandírozott narancshéj

100 g kandírozott citromhéj

1 narancs reszelt héja

3 ek méz

3 ek mézeskalács fűszer

(20 db kerek ostyalap)

 Máz:

100 g porcukor + 2 ek citromlé

100 g olvasztott étcsokoládé

 

Keverjük habosra a tojásokat a cukorral és a mézzel (4-5 perc). Adjuk hozzá a darált mandulát és mogyorót. A kandírozott narancs és citromhéjat késes aprítógépben aprítsuk egész pici darabokra, adjuk hozzá ezt is a tojásos masszához. Adjuk hozzá a narancs reszelt héját és a fűszereket. A tésztát 10-12 órán keresztül pihentessük hűtőben.

Másnap nedves kézzel formázzunk gombócokat és lapítsuk le kicsit, hogy kb. 8 cm átmérőjű korong legyen belőle.

Sütőpapírral borított tepsire helyezve süssük 160 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig. (Az eredeti recept szerint a tésztát ostyakorongon kellene megsütni, de ez elhagyható.)

Ha kihűlt kenjük meg a tetejét ízlés szerint cukormázzal vagy olvasztott csokival.