Hozzávalók:
150 g darált mandula
150 g darált mogyoró
3 tojás
100 g barna cukor
100 g kandírozott narancshéj
100 g kandírozott citromhéj
1 narancs reszelt héja
3 ek méz
3 ek mézeskalács fűszer
(20 db kerek ostyalap)
Máz:
100 g porcukor + 2 ek citromlé
100 g olvasztott étcsokoládé
Keverjük habosra a tojásokat a cukorral és a mézzel (4-5 perc). Adjuk hozzá a darált mandulát és mogyorót. A kandírozott narancs és citromhéjat késes aprítógépben aprítsuk egész pici darabokra, adjuk hozzá ezt is a tojásos masszához. Adjuk hozzá a narancs reszelt héját és a fűszereket. A tésztát 10-12 órán keresztül pihentessük hűtőben.
Másnap nedves kézzel formázzunk gombócokat és lapítsuk le kicsit, hogy kb. 8 cm átmérőjű korong legyen belőle.
Sütőpapírral borított tepsire helyezve süssük 160 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig. (Az eredeti recept szerint a tésztát ostyakorongon kellene megsütni, de ez elhagyható.)
Ha kihűlt kenjük meg a tetejét ízlés szerint cukormázzal vagy olvasztott csokival.