Hozzávalók:
(2 tepsi: 30 x 40 cm)
800 g liszt (W290/300)
600 ml hideg víz
16 g só (3 tk)
30 g olívaolaj (3 ek)
10 g friss élesztő
DAY 1 (17.00):
Az élesztőt morzsoljuk el a vízben, majd adjuk hozzá a lisztet és a robotgép dagasztó karjával kezdjük el dagasztani alacsony fokozaton. Ha összeállt a tészta adjuk hozzá a sót és végül az olívaolajat. Kiolajozott műanyag dobozba tegyük a hűtőbe a tésztát egy éjszakára.
DAY 2 (8.00):
Másnap reggel a tésztát osszuk két részre, hajtogassuk és tegyük vissza a hűtőbe estig.
DAY 2 (17.00):
A tésztát vegyük elő a hűtőből és hagyjuk szobahőmérsékletre melegedni kb. 2 órán át. Utána borítsuk a kiolajozott tepsire és óvatosan húzzuk ki a tésztát a tepsi méretére.
Sütés: 220 fokon 10 perc paradicsomszósszal, után rátenni a mozzarellát és még 15 percig sütni.
Recept: Anice e Canella