La pizza di Paoletta


 

Hozzávalók:

(2 tepsi: 30 x 40 cm)

800 g liszt (W290/300)

600 ml hideg víz

16 g só (3 tk)

30 g olívaolaj (3 ek)

10 g friss élesztő


DAY 1 (17.00):

Az élesztőt morzsoljuk el a vízben, majd adjuk hozzá a lisztet és  a robotgép dagasztó karjával kezdjük el dagasztani alacsony fokozaton. Ha összeállt a tészta adjuk hozzá a sót és végül az olívaolajat. Kiolajozott műanyag dobozba tegyük a hűtőbe a tésztát egy éjszakára.

DAY 2 (8.00):

Másnap reggel a tésztát osszuk két részre, hajtogassuk és tegyük vissza a hűtőbe estig.

DAY 2 (17.00):

A tésztát vegyük elő a hűtőből és hagyjuk szobahőmérsékletre melegedni kb. 2 órán át. Utána borítsuk a kiolajozott tepsire és óvatosan húzzuk ki a tésztát a tepsi méretére.

Sütés: 220 fokon 10 perc paradicsomszósszal, után rátenni a mozzarellát és még 15 percig sütni.

 

Recept: Anice e Canella