Túrótorta (sütés nélküli krémmel)

Hozzávalók (24cm):
Piskóta
4 tojás
80 gramm cukor
100 gramm liszt
1,5 kiskanál sütőpor

(Ezt két lapra lehet vágni, ha csak egy lapot szeretnénk kevesebb tojásból!)

Túrókrém:
500 gramm túró
350 gramm tejföl
150 gramm mascarpone
250 gramm cukor
1 zacskó zselatin (10 g)

Piskóta:
A tojások fehérjéből verjünk nem túl kemény habot a cukorral. A tojások sárgáját keverjük habosra. A habosra kevert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan forgassuk össze és apránként óvatos mozdulatokkal keverjük bele a sütőporos lisztet. A tésztát tegyük sütőpapírral bélelt 24cm átmérőjű tortaformába. 160°C-ra előmelegített sütőben  kb. 30 perc alatt készül el.
Túrókrém:
A hozzávalókat keverjük össze, majd adjuk hozzá a zselatint, az utasítás szerint.

No comments