Panino al latte


Hozzávalók:
500 g liszt
7 g száraz élesztő
300 ml tej
60 g (4 ek) cukor
50 g olvasztott vaj
1 tk só

  • A lisztet keverjük össze a száraz élesztővel és a cukorral. Adjuk hozzá a langyos tejet és kezdjük el dagasztani. Ha nagyjábol kezd összeállni a tészta adjuk hozzá az olvasztott vajat és végül a sót. 
  • A tésztát dagasszuk 10-15 percig, amíg szép sima lesz a felülete. Akkor jó, amikor a tészta nem ragad sem a kezünkhöz, sem a tálhoz. Letakarva  hagyjuk szobahőmérsékleten duplájára kelni.
  • A megkelt tésztát borítsuk gyúródeszkára, osszuk két részre, majd mindkét részt 15-15 darabra.
  • A darabokat egyesével gömbölyítsük: formázzunk kis cipókat,  kenjük meg a tetejüket tejjel és 30 percet konyharuhával lefedve kelesszük. 
  • 180 fokra előmelegitett sütőben 15 perc alatt lesz kész.

Megjegyzés:
Ebből az adagból 30 db 30 grammos kis zsemle készül el.
1 db = 80 kcal