Répatorta



Hozzávalók:
200 g reszelt sárgarépa (kb. 3 db)
2 tojás
100 ml olaj
150 g cukor
100 g dió/mogyoró
200 g liszt
1,5 tk sütőpor
0,5 tk szódabikarbóna
1 tk őrölt fahéj
Krém:
 (20 cm tortához 1 réteg krém plusz burkolás)
250 g mascarpone
125 g philadelphia 
100 g vaj
100 g porcukor
1 narancs reszelt héja
fél narancs leve

A tojásokat keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá az olajat, a reszelt sárgarépát és a darált (vagy apróra vágott) diót. Egy másik tálba keverjük össze a lisztet a fahéjjal, a sütőporral és a szódabikarbónával, majd adjuk hozzá a répás masszához. Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 40-50 perc alatt sül meg.