The Perfect Scoop (Sorbet)



Pink Grapefruit-Champagne Sorbet ♥
330 ml pezsgő vagy habzó bor
100 g cukor
625 ml grapefruit juice (3-4 db)

Melegítsük össze a pezsgő felét (165 ml) a cukorral, kevergessük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Miután levettük a tűzről adjuk hozzá a grapefruit levét és a maradék pezsgőt (165 ml).  Tegyük a hűtőbe, és ha jó hideg mehet a fagyasztóba. Ha nincs fagyigépünk, óránként kivéve a fagyasztóból keverjük át, hogy krémes legyen az állaga.

Strawberry Sorbet ♥
450 g eper
150 g cukor
1 tk kirsch (opcionális)
1 tk citromlé
csipet só

Vágjuk az epret apró darabokra. Keverjük össze a cukorral és hagyjuk állni egy órán át. Néha kevergessük meg. Adjuk hozzá a citromlevet, és pürésítsük, amíg sima nem lesz. Hagyjuk a hűtőben 1-2 órán át, hogy jól lehűljön, mielőtt a fagyasztóba tesszük. Ha nincs fagyigépünk, óránként kivéve a fagyasztóból keverjük át, hogy krémes legyen az állaga.

Melon Sorbet         
1 kg sárgadinnye (héj nélkül mérve)
100 g cukor
1 tk lime juice
2 tk fehérbor / pezsgő (opcionális)

A hozzávalókat botmixerrel pürésítsük, amíg sima nem lesz. Hagyjuk a hűtőben 1-2 órán át, hogy jól lehűljön, mielőtt a fagyasztóba tesszük. Ha nincs fagyigépünk, óránként kivéve a fagyasztóból keverjük át, hogy krémes legyen az állaga.

Cranberry-Orange Sorbet
180 gramm vörösáfonya
250 ml víz
150 g cukor
1 narancs héja
375 ml narancslé (5-6 narancsból)

A vörösáfonyát forraljuk össze a vízzel, a cukorral és a narancs héjával. Ha felforrt vegyük le a tűzről, fedjük le és hagyjuk 30 percet állni. Utána adjuk hozzá a narancslevet és pürésítsük, majd tegyük a hűtőbe 1-2 órára, hogy jól lehűljön, mielőtt a fagyasztóba tesszük. Ha nincs fagyigépünk, óránként kivéve a fagyasztóból keverjük át, hogy krémes legyen az állaga.

Mango Sorbet ♥
1 kg mango (4 db)
130 g cukor
160 ml víz
4 tk lime juice
1 ek rum

A hozzávalókat botmixerrel pürésítsük, amíg sima nem lesz. Hagyjuk a hűtőben 1-2 órán át, hogy jól lehűljön, mielőtt a fagyasztóba tesszük. Ha nincs fagyigépünk, óránként kivéve a fagyasztóból keverjük át, hogy krémes legyen az állaga.

Strawberry-Rhubarb Sorbet
320 g rebarbara
160 ml víz
150 g cukor
280 g eper
0,5 tk citromlé

A rebarbarát mossuk meg és vágjuk 2 cm-es darabokra. A vízzel és a cukorral főzzük kb. 5-10 percet, amíg megpuhul. Ha kihűlt adjuk hozzá az epret és a citromlevet, majd pürésítsük. Hagyjuk a hűtőben 1-2 órán át, hogy jól lehűljön, mielőtt a fagyasztóba tesszük. Ha nincs fagyigépünk, óránként kivéve a fagyasztóból keverjük át, hogy krémes legyen az állaga.

Apricot Sorbet
1 kg sárgabarack
250 ml víz
200 g cukor
mandula kivonat

Az apróra vágott barackot tegyük fel a vízzel együtt főni és főzzük kb. 10 percig, amíg puha nem lesz. Adjuk hozzá a cukrot és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt botmixerrel pürésítsük. Hagyjuk a hűtőben 1-2 órán át, hogy jól lehűljön, mielőtt a fagyasztóba tesszük. Ha nincs fagyigépünk, óránként kivéve a fagyasztóból keverjük át, hogy krémes legyen az állaga.

Recept: David Lebovitz, The Perfect Scoop
Photography: Lara Hata